عادت ماهیانه در دختران و بانوان معلول و کم توان ذهنی

بررسی وضعیت عادات ماهیانه در افراد دارای معلولیت جسمی و کم توان ذهنی

یکی از مشکلاتی که دختران با آن درگیر اند، مربوط به دوران عادت ماهیانه است. و این دوران در مورد افرادی که معلولیت دارند، با دردسر هایی روبه رو می باشند. دست اندرکاران سایت توانیتو به عنوان یک اکیپ خدمات آموزشی، خدمات درمانی، و پزشکی و… سعی کرده اند تا در دفعه اول زندگی و شرایط را برای افراد دارای معلولیت بهتر کنند، سعی می کنند تا دیگر شهروندان، افراد معلول را با جز مشکلات جسمی و ذهنی شان قبول کنند. با آن ها مانند افراد سالم، بدون هیچ ترحم و بدون نگاهشان از بالا به پایین رفتار کنند.

قبول کنند که معلولیت در ایشان یک نقض نیست و فقط تفاوت به حساب می آید.

قبل از هر چیزی درست است بدانید که تعبیری که درباره ی افراد کم توان ذهنی استفاده می نمایند، در حقیقت یک نوع اختلال هوشی به حساب می آید که برگشت ناپذیر است. این نوع اختلال ها از سن کوچکی به وجود می آید و عملکرد های اجتماعی فرد را با اختلال روبه رو می کند. عوامل محیطی و ژنتیکی هر دو می توانند در این اختلال موثر باشند.

عادت ماهیانه

افراد اگر به سن بلوغ برسند، دستگاه تناسلی بانوان به درستی کار می کند. خون بعد از تخمک گذاری خارج می شود که به طور معمول هر ماه رخ می دهد. این مرحله را دوران عادت ماهیانه می گویند.

دوران پی ام اس عادت ماهیانه

دوران  قبل از قاعدگی را با سندرومی به نام pms می شناسند. این دشواری تقریبا دو هفته قبل از شروع عادت ماهیانه در افراد پدیدار می شود. در این دوران دختران و بانوان دارای معلولیت جسمی و کم توان ذهنی مانند دیگر بانوان و دختران در بدنشان تغییرات جسمی و خلقی را تجربه می کنند. دوران pms علائمی دارند که می توان برای افراد دارای معلولیت و یا کم توان ذهنی آن را نام برد:

  1. اضطراب
  2. یبوست
  3. خستگی
  4. افسردگی
  5. زود رنجی
  6. سردرد
  7. جوش صورت
  8. کم خونی
  9. گرفتگی

 دوران PMS و علائم آن ممکن است در هر دوره، با دوره قبل و بعد متفاوت باشد. لذا اکثر افرادِ دارای معلولیت و بدون معلولیت، این دوران را به طور دردناک و بعضی اوقات به صورت ناراحت‌کننده ای تجربه می‌کنند. به طور کلی، چرخه قاعدگی در افراد دارای معلولیت یا  کم‌توان ذهنی با یکدیگر زمین تا آسمان فرق می کند.

مانند این که ممکن است یک فرد دارای معلولیت یک چرخه ویژه در عادت ماهیانه داشته باشد که با توجه به شرایط جسمی و سنی نرمال باشد. در حالی  فرد دیگری که دارای معلولیت می باشد یا کم توان ذهنی‌ است، با همان چرخه قاعدگی دچار مشکل جدی روبه رو شود. چیزی که ارزش دارد این است که افراد دارای معلولیت یا افراد کم توان ذهنی، خودشان، اطرافیانشان و یا اشخاصی که از ایشان مواظبت و پرستاری می‌کنند، سیکل قاعدگی آن‌ها را بشناسند و در صورت اختلال یا بی‌نظمی، به پزشک مخصوص خودشان اطلاع دهند. این دشواری ها ممکن است به وسیله کیست، تومورهای مختلف، ایجاد تفاوت در نوع رژیم غذایی، ملتهب شدن دهانه رحم، کم کار شدن تیروئید و یا دشواری های این چنینی به وجود آید.

قاعدگی‌های دردناک در افراد دارای معلولیت

برخی وقت ها دلایلی مانند مشکلات التهابی در لگن، رشد بافت ها در داخل و خارج از رحم، امکان دارد دوران قاعدگی با درد های سختی روبه رو می باشد.

میگرن

در صد کمی از افرادی که دوران قاعدگی را تجربه می کنند از میگرن های شدید در دوران قبل از قاعدگی اذیت و آزار را می بینند. برای افراد معلولی که این میگرن ها را دارد، در دادن دارو و مسکن با پزشک خودشان مشورت بفرمایید.

عفونت

 میزان ph در واژن، در زمان قاعدگی تفاوت می کند، احتمال زیاد شدن مخمرها و بروز عفونت در همه ی بانوان افزایش می‌یابد. با توجه به نکاتی که گفتیم، دوران قاعدگی دورانی پر از چالش‌های گوناگون می باشد و این چالش‌ها برای افراد دارای معلولیت با شدت بیشتری روبه‌روست. اگر افراد دارای معلولیت را به کسی برای نگهداری سپرده‌اید، توضیح های لازم را در خصوص دوران عادت ماهیانه به ایشان بدهید.

 به گونه‌ای که رفتار فرد مراقب طوری نباشد که این عزیزان نسبت به پرستار خود احساس ناخوشایندی پیدا کنند. افرادی که به عنوان پرستارِ این معلولین فعالیت می‌کنند باید ایشان را به تحرک کردن مجبور کنند. لذا که تصور تمام افراد غلط است، در زمان تحرک عادی، خروج خون از بدن به هنگام عادت ماهیانه راحت‌تر انجام می‌پذیرد. افرادی که روی ویلچر می‌نشینند و مابقی زندگی‌شان به صورت کاملا عادی انجام می‌شود، بهتر است برای جلوگیری از عرق‌سوز شدن از لباس‌زیرهای نخی استفاده کنند و در صورت امکان استفاده از واکر برای انجام تحرک در این دوران را فراموش نکنند.

راه‌های کاهش دردهای پریودی در افراد دارای معلولیت

  1. مصرف دارچین، شکلات‌های تلخ، زنجبیل
  2. مصرف آجیل
  3. ماساژ با روغن‌هایی چون اسطوخودوس
  4. نوشیدن آب گرم به مقدار زیاد
  5. مصرف مسکن البته تحت نظر پزشک
  6. انجام تنفس شکمی
  7. دوش آب گرم
  8. استفاده از کیسه‌های آب گرم
  9. دم‌کرده رازیانه به همراه عسل، پیش از شروع دوران قاعدگی
جاوید عباسی

جاوید عباسی

جاوید عباسی هستم مدیر پرتال هدف مقاله نویس و حامی حقوق معلولین سعی میکنیم با نقد و بررسی مشکلات هم نوع های عزیزمان مشکلات این بخش از جامعه را به گوش مسئول عزیز برسانیم

Leave a Replay

About Me

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

Recent Posts

Follow Us

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit