رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا نسبت به احتمال سوءاستفاده از دانشآموزان در فضای مجازی تحت عناوینی نظیر انتخاب دانشآموز نمونه، منتخب و … هشدار داد. به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از ایسنا، سرهنگ علی محمد رجبی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به شیوه و شگردهای […]
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا نسبت به احتمال سوءاستفاده از دانشآموزان در فضای مجازی تحت عناوینی نظیر انتخاب دانشآموز نمونه، منتخب و … هشدار داد.
به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از ایسنا، سرهنگ علی محمد رجبی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به شیوه و شگردهای افراد سواستفاده گر و مجرم در فضای مجازی گفت: مجرمان فضای مجازی از هر شیوه و روشی برای تحقق اهداف مجرمانه خود استفاده میکند. یکی از این شیوهها ارتبط گرفتن آنان با دانش آموزان از طریق تلفن یا شبکههای اجتماعی است.
وی با بیان اینکه این افراد در این ارتباط ادعا میکنند که طرف مقابلشان به عنوان دانش آموز منتخب منطقه، شهرستان، شهر و حتی استان انتخاب شده است، گفت: در ادامه سودجویان مدعی میشوند که قصد ارسال بسته آموزشی رایگان به ارزش چند میلیون تومان را به عنوان هدیه دارند و چون آن فرد به عنوان دانش آموز نمونه انتخاب شده است بسته آموزشی با تخفیف ویژه به آنن تعلق گرفته است.
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا ادامه داد: حتی در مواردی ممکن است ادعا کنند که این بسته رایگان بود و تنها کافی است هزینه پستی آن واریز شود. این موضوع سبب فریب دانش آموزان و در مواقعی حتی والدین آنان نیز میشود غافل از اینکه هیچ بستهای برای این دانش آموزان ارسال نخواهد شد یا در بهترین حالت ممکن است بستهای با ارزشی کمتر از آنچه که ادعا شده بود و با محصولات فاقد کیفیت به دست دانش آموزان برسد.
رجبی با بیان اینکه دانش آموزان به دلیل سن و تجربه کم به راحتی فریب این افراد را میخورند، گفت: حتی ممکن است این دانش آموزان به درگاه های جعلی بانکی نیز هدایت شوند و مجرمان اطلاعات کارت بانکی والدین آنان را به سرقت ببرند.
وی درباره راهکارهای پیشگیری از این نوع جرائم گفت: کلاهبرداران سایبری با استفاده از شیوههای مهندسی اجتماعی به صورت تلفنی، پیامکی و یا بارگزاری محتوای جذاب در کانالها و گروههای مختلف شبکه اجتماعی، سعی دارند اعتماد دانش آموزان را به خود جلب کرده و از آنان کلاهبرداری کنند، در همین راستا نیز توصیه پلیس فتا به دانش آموزان و والدین آنان این است که به هیچ عنوان بدون شناخت طرف مقابل به آنان اعتماد نکنند. در صورت مواجه شدن با محتواها و تبلیغات جذاب کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی و نیز طرح ادعاهایی نظیر انتخاب به عنوان دانش آموز نمونه و … فریب آن را نخورده و موضوع را حتما از طریق مدرسه و آموزش و پرورش پیگیری کنند.
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا ادامه داد: همچنین لازم است والدین به فرزندان خود تاکید کنند که بدون هماهنگی و اطلاع آنان هیچگونه خرید اینترنتی نکنند و درصورت دریافت پیامها یا تماسهای اینچنینی هوشیار باشند و بدون اطلاع والدین خود کاری را انجام ندهند.
انتهای پیام
- نویسنده : آرزو آدم زاد
- منبع خبر : ایسنا
Saturday, 9 November , 2024