مرمت ساعت قدیمی شهر، آمادگی برای ورود هتلها به مدیریت کرونا، جسد مومیایی زن نمکی در موزه و تخریب بنای تاریخی زند نوابی در تهران ازجمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود. به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از خبرگزاری مهر، این هفته خبرگزاری مهر درباره جسد مومیایی شده […]
مرمت ساعت قدیمی شهر، آمادگی برای ورود هتلها به مدیریت کرونا، جسد مومیایی زن نمکی در موزه و تخریب بنای تاریخی زند نوابی در تهران ازجمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از خبرگزاری مهر، این هفته خبرگزاری مهر درباره جسد مومیایی شده زن یزدی گزارشی را منتشر کرد در این گزارش نوشته شده بود که این جسد مومیایی متعلق به زن ۶۵ سالهای است که به دلیل وجود نمک فراوان در منطقه، مومیایی شده است و با وجود اینکه اطلاعات زیادی از آن نبوده ولی چند روز پیش در فهرست میراث ملی ثبت شد. پیگیری خبرنگار مهر نشان میداد که تنها یک نمونه جسد مومیایی سالها پیش از یزد به تهران منتقل شده که آن هم در مقبره شهدای فهرج دفن بوده است.
ماجرای عجیب مومیایی زن یزدی/ جسد خوابیده در موزه کیست؟
گزارش روزنامه کیهان در سال ۱۳۵۳ نیز نشان میداد که اهالی محل و مسئول میراث فرهنگی آن زمان اعلام کرده اند که این جسد متعلق به بی بی حیات از نامداران سپاه اسلام بوده است. هنوز این گفتهها مورد تأیید نیست چون مطالعات باستان شناسی روی این جسد انجام نشده است. این مومیایی اکنون در موزه تاریخ پزشکی ایران نگهداری میشود.
جزیره شیف تبدیل به قطب گردشگری و تفریحی شود
معاون پشتیبانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: جزیره شیف در شهرستان بوشهر تبدیل به قطب گردشگری و تفریحی شود. هادی درفشیدر بازدید از روند تکمیل پروژه مجتمع مسکونی ویلایی ۱۰۰ واحدی جزیره شیف از توابع شهرستان بوشهر گفت: این پروژه در زمینی به مساحت ۲ هکتار اجرایی شده است. جانمایی بسیار خوبی که برای واحدهای تجاری در این مجتمع مسکونی- تجاری صورت گرفته، فرصت مناسبی برای ارائه محصولات مورد نیاز مردم با قیمتها و کیفیت مطلوب را فراهم میآورد تا جایی که جزیره شیف قطب گردشگری و تفریحی شود.
مرمت و احیای خانه نیما یوشیج در دستور کار سازمان زیباسازی
سرپرست معاونت فنی و طرحهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: مرمت و احیای خانه نیما یوشیج به عنوان یکی از پروژههای میراث معاصر شهر تهران، به صورت ویژه در دستورکار قرار دارد.
سمیه فدایی نژاد با تاکید بر اینکه خانه نیما یوشیج یک اثر تاریخی یادآور پدر شعر نو فارسی است، ادامه داد: سازمان زیباسازی در راستای رسیدن به نتیجه مطلوب در امر مرمت و احیای خانه نیما یوشیج، روند تهیه طرح آن از مهرماه سال جاری آغاز شده و در جریان است.
فدایی نژاد با اشاره به انتخاب مشاور برای تهیه طرح حفاظت و استفاده مجدد تطبیقی بنا، گفت: با توجه به نیازهای بنا و بر اساس طرحهای مشاور و همچنین به منظور جلوگیری از آسیب به بنا، عملیات حفاظت و مرمت اضطراری شامل مرمت و استحکامبخشی سقف و ستونهای آن آغاز شده است.
سرپرست معاونت فنی و طرحهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران، با تاکید بر اینکه کار مرمت و احیای این بنای تاریخی با همکاری سازمان میراث فرهنگی خواهد بود، اظهار کرد: با تکمیل طرح حفاظت و تغییر کاربری بنا، عملیات اجرایی اصلی بنا بر مبنای طرح مشاور و با در نظر گرفتن ارزشهای ملموس و ناملموس و حفظ اصالت بنا ادامه مییابد.
تهران دیگر خانه زند نوابی ندارد/ میراث فرهنگی تهران درخواب غفلت!
تهران دیگر خانه زند نوابی ندارد
هر بار که خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی از میدان فلسطین تهران عبور میکردند متوجه ریزش، تخریب و ایجاد کارگاه حذف خانه تاریخی زند نوابی میشدند و اطلاع رسانیهای آنها و دوست داران میراث فرهنگی باعث میشد تا این تخریب به تعویق بیفتد شاید وزارت میراث فرهنگی اقدامی انجام دهد غافل از اینکه مدیران اداره کل میراث فرهنگی تهران در ساعات اداری پشت میز کارشان و در ساعات غیر اداری زحمت بازدید از بناهای در حال تخریب را به خودشان نمیدهند. حتی این بنا که وسط شهر واقع شده بود و اطلاع رسانیها درباره آن کم نبود.
تا اینکه در این هفته خبر رسید که عملیات این بنای تاریخی آغاز شد. عملیاتی که از مدتها پیش آغاز شده بود و اتفاقاً اداره کل میراث فرهنگی استان تهران نیز از آن خبر داشت. پیرو این اتفاقات مرتضی ادیبزاده معاون میراث فرهنگی تهران که چند رو پیش خبرگزاری مهر از عدم پاسخگویی او در ساعات غیراداری مطلبی را نوشته بود، به روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی اعلام کرد: خانه تاریخی زند نوابی از جمله بناهای ارزشمند معماری معاصر تهران به شماره ١۶٣۶٩ در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده اما متأسفانه بر اساس رأی شعبه ٢ دیوان عدالت اداری دارای حکم خروج از ثبت است و بخشهای قابل توجهی از این اثر ارزشمند، تخریب شد. با این وجود، در مذاکرات انجام شده از سوی معاونت میراثفرهنگی کشور با شهرداری، فعلاً عملیات تخریب متوقف شده است.
جزئیات مزایده ۵۴ مجموعه تاریخیفرهنگی توسط صندوق توسعه اعلام شد
این هفته برای چندمین بار صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، فهرستی از ۵۴ مجموعه تاریخی را در ۲۵ استان به منظور احیا، مرمت و واگذاری حق بهرهبرداری مدت معین به مزایده گذاشت که بسیاری از آنها قبلاً هم در این مزایده شرکت کرده بودند اما سرمایه گذاری برای تحویل آنها پیدا نشد!
به عنوان مثال صندوق احیای آثار تاریخی در تازهترین دور از مزایدههای خود بناهای تاریخی مجموعه پردیس کردشت جلفا، محور تاریخی طبیعی ارسباران (مجموعه کردشت جلفا، کاروانسراهای گویجه بل هریس و جانانلو کلیبر)، خانه ناصحزاده تبریز استان آذربایجان شرقی، عمارتهای بانک ملی، شهربانی، دارایی، کلاهفرنگی و شیر خورشید ماکو استان آذربایجان غربی، کاخ شهرستانک استان البرز، حمام پیرزرگر اردبیل، عصارخانه شهید عصاری آران و بیدگل، خانه سالک شهر اصفهان، حمام شاه اصفهان، خانههای حکیمباشی کاشان و مغنی اصفهان، عمارت والی کهره شهر چرداول و قلعه کنجانچم استان ایلام را به مزایده گذاشت.
همچنین خانه آذین، خانه نجفی و عمارت گلشن بوشهر، خانه سعادتخواه و خانه پدری جلال آل احمد تهران، اتاق آئینه شهرکرد، قلعه چالشتر استان چهارمحال و بختیاری، خانه تیزنو دزفول، خانه مستوفی شوشتر، خانه سوزنگر دزفول استان خوزستان، حمام قدمگاه نیشابور خراسان رضوی، کاروانسرای مهر سبزوار استان خراسان رضوی، ساباط و خانه مستوفی بشرویه استان خراسان جنوبی، کاروانسرای شاه عباسی دامغان و کاروانسرای میاندشت استان سمنان، باغ خالصه بمپور ایرانشهر، قلعه سب سراوان، ارگ محمدحسین خان ناروئی زهک و خانه رهبری ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان از دیگر بناهایی هستند که طی این آگهی به مزایده گذاشته شدند.
پیگیری مجوز حرکت خانههای چرخ دار در جادهها
این هفته خبرگزاری مهر با عضو کلوپ کمپرداران ایران صحبت کرد که از پیگیری مجوز حرکت خانههای چرخ دار در جادههای ایران خبر میداد و میگفت: با تشکیل این کلوپ و داشتن مجوز راحت تر میتوانیم در جادهها حضور داشته باشیم.
رضا قزوینی از کمپرداران با سابقه و از تجهیز کنندگان فضای داخلی خودروها برای تبدیل آنها به کمپر است که درباره نوع جدید سفر در ایران به خبرنگار مهر گفت: کمپر به هر خودرویی میگویند که امکانات اولیه برای تسهیل یک سفر را داشته باشد مانند جایی برای خواب و استراحت و یا امکانات پخت و پز برای یک روز کامل یا حتی بیشتر. این خودروها میتواند از سواری کوچک باشند تا تریلیها و اتوبوسهای بزرگ آن هم در کلاسهای مختلف شاید این خودروها تعاریف پیچیدهای داشته باشند اما در اصل موضوع هیچ فرقی نمیکنند. اما آن چیزی که در ایران جا افتاده استفاده از ون و یا خودروهای مشابه آن است که امکانات پخت و پز و شست و شو و خواب را به ما میدهد. بنابراین به هر خودرویی که دارای چنین خصوصیات و امکانات اولیه باشد کمپر میگویند و اگر اتاقکی هم به آن وصل باشد، نام کاروان را به خود میگیرد. ایرانیها شاید خیلی با موضوع خانه چرخ دار یا متحرک آشنا نباشند اما از گذشته کاروان و کجاوه داشتهاند. در ایران معمولاً افراد خودروهای مختلفی را به کمپر تبدیل میکنند مانند سواری، سواری شخصی، ون با ظرفیت ۷ نفر و یا بیشتر و ….
قزوینی بیان کرد: اکنون از ماشینهایی برای کمپر استفاده میشود که از رده خارج شدهاند مانند غزالهای روسی که برای ناوگان عمومی استفاده میشدند اما بعداً دپو شدند. زمانی که بحث کمپرها پیش آمد، افراد علاقه مند مشکلات این خودروها را حل کردند چون خیلی زود داغ میکرد اما الان گروه غزال سواران را داریم. پس از آن اویکوها هستند که در میان کمپرسواران مقبول افتادهاند چون پلیس با آنها مشکلی ندارد این خودروها میتوانند ۳ و نیم تن وزن داشته باشند و نیازی به بارنامه برای آنها نیست. دارندگان کامیونتهای مسقف فلزی نیز که دارای ۶ چرخ هستند معمولاً مشکلی با پلیس راهور ندارند. این خودروها برای افرادی که به سفر میروند محبوب تر هستند هر کسی بنا به سلیقه و بودجهای که دارد داخل آن را تجهیز میکند اما الان حداقل هزینهای که برای تجهیز آنها میشود حدود صد میلیون تومان است. که البته این هزینه به خودرو و امکانات داخلش بستگی زیادی دارد.
مرمت قدیمی ترین ساعت شهری تهران آغاز شد
مرمت قدیمی ترین ساعت شهری تهران در مسجد مشیر السلطنه که ۱۲۱ سال پیش در دوران قاجار ساخته شد و ۷۰ سال پیش از کار افتاده، ازسوی شهرداری منطقه ۱۱ و با استفاده از خبرهترین افراد آغاز شد.
نصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱ در این باره گفت: اداره زیبا سازی معاونت خدمات شهری و محیط زیست در راستای انجام برنامههای حفظ و مرمت بافت تاریخی که با هدف نگهداری اماکن واجد ارزش میراثی و تاریخی تدوین شده است؛ اقدام به مرمت ساعت و جداره مسجد و مدرسه علمیه مشیرالسلطنه کرده است.
آبادیان افزود: مرمت ساعت و جداره این مسجد که پس از انجام مکاتبات با اتحادیه ساعت سازان و نیز اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران برای معرفی خبرهترین افراد در ساخت و مرمت مساجد قدیمی و تعمیرکاران ساعت از هفته گذشته آغاز شده است؛ تا اسفند ماه به پایان خواهد رسید.
شهردار منطقه ۱۱ بیان کرد: با توجه به فرسودگی ساعت این مسجد که بیش از ۱۲۰ سال از عمر آن میگذرد؛ مرمت آن از پیچیدهترین و سختترین کار بین ساعتهای قدیمی موجود در کشور است.
استفاده از ظرفیتها واقامتگاههای قوه قضائیه برای بیماران کرونایی
این هفته خیلی از ارگانها اعلام کردند که هتلهایشان را در اختیار وزارت بهداشت برای مدیریت و جداسازی بیماران کرونایی قرار میدهند. در این باره رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا خواستار مساعدت، همکاری و بهره مندی از ظرفیتهای قوه قضائیه در راستای استفاده از اقامتگاههای آن قوه شد.
پیرحسین کولیوند رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا، با آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه و غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی آن قوه در خصوص مسائل و ابعاد مختلف امور پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار، کولیوند اهداف و سیاستهای امور پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی را تشریح و از آیت الله رئیسی خواستار مساعدت، همکاری و بهرهمندی از ظرفیتهای قوه قضائیه در راستای استفاده از اقامتگاههای آن قوه جهت استفاده در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی شد.
منبع: مهر
- نویسنده : آرزو آدم زاد
Wednesday, 16 October , 2024