ناشنوایی کاهش شنوایی می تواند علت های متفاوتی داشته باشد. مشکلات شنوایی کم، متوسط و وخیم می باشد. افرادی که مشکلات کم شنوایی دارند در مکان های پر هیاهو صحبت های دیگر افراد برایشان قابل درک نیست , از سوی دیگر مشکلات شنوایی به قدری شدید می شود که برای این که صدا را بشنوند […]
ناشنوایی
کاهش شنوایی می تواند علت های متفاوتی داشته باشد. مشکلات شنوایی کم، متوسط و وخیم می باشد. افرادی که مشکلات کم شنوایی دارند در مکان های پر هیاهو صحبت های دیگر افراد برایشان قابل درک نیست , از سوی دیگر مشکلات شنوایی به قدری شدید می شود که برای این که صدا را بشنوند از سمعک استفاده می کنند.
بعضی از آنها باید برای فهمیدن سخنان دیگران و ارتباط برقرار کردن با آنان لب خوانی می کنند و از زبان اشاره ای استفاده می کنند , در ایالت متحده آمریکا ۱۵ درصد افراد ۱۸ ساله به مشکلات شنوایی دچار هستند.
علت مشکلات شنوایی
برخی از بیماری ها باعث بروز کاهش شنوایی و یا ناشنوایی می شود :
- اوریون
- آبله مرغان
- سایتومقالو ویروس
- مننژیت
- کم خونی داسی شکل
- سفلیس
- بیماری لایم
- کم کاری تروئید
- برخی سرطان
- نوجوان در معرض دود سیگار
- دیابت
- آنتی بیوتیک برای درمان برخی بیماری ها که برای سیل استفاده می کنند
- رماتیسم
سیستم شنوایی چگونه کار میکند؟
موج های صوتی به گوش وارد می شوند و در کانال شنوایی حرکت می کنند به پرده گوش برخورد می کند و لغزش ایجاد می شود. امواج از پرده گوش به سه تا استخوان اصابت می کند. این استخوان های کوچک گوش لغزش را تقویت می کنند و بعد از آن امواج با استفاده از سلول مو مانند درون حلزون کنار هم می شوند تا اطلاعات حرکتی را نرون ها جمع کنند و به مغز بفرستند مغز این ها را جمع و باعث شنوایی می شود.
انواع کاهش شنوایی
به سه صورت کاهش شنوایی وجود دارد
۱٫ کاهش شنوایی انتقالی (conductive hearing los) :
دراین نوع بیماری لغزشی از گوش خارجی به گوش داخلی حلزون انتقال داده نمی شود. این بیماری به دلایل مختلف ایجاد می شود
– افزایش حجم موم گوش
– عفونت گوش به همراه التهاب افزایش حجم مایعات گوش
-عمل کرد نامناسب استخوانچه های گوش
– پرده گوش اسیب دیده
عفونت گوش می تواند باعث التهاب بافت گوش شود در عمل گوش اختلال ایجاد کند. استخوان کوچک گوش در عفونت، تروما و در بیماری آنکلیسیز دچار نقض گوش می شود .
۲٫ کاهش شنوایی حسی -عصبی (sensorin eural hearing kos):
این بیماری در اختلال عمل کرد عادی گوش میانی, حلزون شنوایی, نرون شنوایی و در ضربه مغزی ایجاد می شود.
در این نوع بیماری سلول های مویی درون حلزون شنوایی ایجاد آسیب می شود در بعضی افراد با بالا رفتن سن این به خوبی عمل نمی کند و شنوایی دچار مشکل می شود.
سن بیمار با ایجاد طولانی در صدا دلیل دیگری در آسیب شنوایی است این سلول آسیب دیده قابل جایگزین نیست. دانشمندان در تب و تاب هستند تا با سلول بنیادین به رشد دوباره کمک کند. کاهش شنوایی حسی -حرکتی در ایجاذ شنوایی انتقالی عفونت گوش داخل یا ضربه های سنگین به سر ایجاد می شود.
۳٫ کاهش شنوایی آمیخت(mixed hearing los):
این بیماری ترکیبی از بیماری حسی -حرکتی و انتقالی است. اگر فرد به مدت طولانی به عفونت گوش مبتلا شود. عفونت باعث زخم پرده گوش و استخوان های گوش می شود گاهی وقت بیماری با عمل جراحی خوب می شود ولی همیشه عمل جواب نمی دهد.
اولین معلم گل های خاموش در ایران :
آقای جبار باغچه بان نام اصلی ایشان عسکرزاده می باشد، یکی از خدمت کاران ایران و به معنی واقعی معلم هستند. زنده یاد آقای عسکرزاده در سال۱۲۹۸ شمسی آموزگاری را در مراغه آذربایجان آغاز کرد. ایشان موسس اولین کودکستان در تبریز بود, نخستین کسی بود که در ایران آموزش سمعی و بصری را به کشور وارد کرد. ایشان برای اولین بار به فکر تعلیم وتربیت ناشنوایان افتاد. نخستین بار همه ایشان را مورد مسخره می کردند اما در طول یک سال با تلاش هایشان موفق شدند به چند نفری از کودکان خواندن و نوشتن را آموزش دهند. آقای عسکر زاده در طول ۶ سال فعالیت خود را درشهر شیراز و سپس در تهران ادامه می داد.
نخستین بار مدرسه ناشنوایی را در حسن آباد در خانه محقر ایجاد کرد. الفبای دستی را اختراع کردند. به تازه ترین الفبا دست یافتند که امروزه الفبای ترکیبی است.
کتاب های استاد باغچبان:
کتاب کودکان بابا برفی, کتاب حساب ویژه و کتاب آموزش کر و لال ها به بچه ها یاد داده است.
کشفیات جبار باغچه بان :
- روش مفاهیم در تعلیم ناشنوایان
- اختراع گوشی استخوانی یا تلفن گنگ
- کشف خاص صوت ها و تقسیم بندی آن ها
- تهیه وسایل مختلف بصری برای تدریس ناشنوایان
- اختراع گاه نما
آقای باغچه بان (عسکرزاده) اولین معلم ناشنوایان بود، در سال۱۳۴۵ روز چهارم آذر ماه در سن ۸۲ سالگی دار فانی را وداع گفتند. هرسال به خاطر یاد وخاطره گرامیشان بین معلمان وناشنوایان در شهر های مختلف و معلم هایی که در این زمینه فعالیت دارند، مراسم برگزار می کنند و درضمن ۸ مهر ماه روز جهانی ناشنوایان می باشد.
Wednesday, 16 October , 2024